We all love sun, Karlstad and St. Patrick!
Kära alla,
De lente is dan echt begonnen! Het is al een aantal dagen heerlijk weer met veel zon en wat hogere tempraturen, de sneeuw is aan het smelten en er is zelfs al wat gras te zien!
St. Patty's
Vorige week stond vooral in het teken van school, volgende week moet ik veel opdrachten inleveren, dus daar ben ik hard mee bezig. Afgelopen donderdag was mijn eerste St. Patrick's Day
celebration.. heb het in Nederland nooit echt gevierd, maar voor mijn Amerikaanse en Canadese vrienden is het altijd één groot feest, dus dat moest gevierd worden! Ik had tot 16u les, maar een
aantal waren rond 12u al begonnen met Irish Coffee. Toen ik uit school kwam, zat heel de groep in onze keuken, allemaal in het groen verkleed, met jelly shots, groene cupcakes, beer pong en Ierse
muziek. Eén groot feest! Sven en ik waagden ons ook -voor het eerst- aan de beer pong en we waren er nog goed in ook! Een paar uur later gingen we naar het centrum om even wat te eten bij Burger
King en daarna zijn we de Leprechaun (Ierse pub) ingedoken. Als enige Ierse pub in Karlstad was deze natuurlijk afgeladen met mensen en er was een klein Iers bandje aan het spelen, wat erg goed
klonk! Daarna gingen we met z'n allen naar Glada Ankan, maar terwijl de rest door ging feesten, vertrokken Jillian, Noah, Kaitlin en ik eerder naar huis. Jill en ik hadden vrijdag van 9 tot 17u
presentaties, dus we wilden wel een beetje fris voor de dag komen! Ik was rond 22u thuis, maar had toch het gevoel de hele dag gefeest te hebben.
Weekend
Vrijdag was dus een volle dag met interessante presentaties, voor de course Media, Culture and Technology moesten we namelijk allemaal een presentatie geven over onze literature review. Het ging
goed en heb nuttige feedback gekregen.
Vrijdagavond was er een 'Taste Spanish food' diner in mijn keuken. Er stonden drie tafels vol met heerlijk Spaans eten en Hectór (medestudent) had een heerlijk Spaanse drank gemaakt met fruit erin
(geen Sangria), die buiten in brand gestoken werd. Was erg lekker allemaal! Hadden wij maar zo'n uitgebreide en goede keuken.. iedere keer als iemand mij vraagt wat nou typisch Hollands eten is,
kom ik niet verder dan stamppot of Boerenkool met stamppot.. Oja, en bij de Duitsers staan we bekend om de frikandellen en bitterballen, maar om daar nou mee aan te komen... :)
Zaterdag heb ik gestudeerd in de bieb, ben ik naar het centrum geweest en ben ik met Marike en Patries weer naar het Vanern meer geweest, het was zulk lekker weer! Het meer is nog wel bevroren, dus daar konden we nog lekker op lopen. Ook zagen we twee hertjes rennen, zo leuk! 's Avondswas er eerst een pre-party bij Sara en Josephine en daarna zijn we naar het centrum gegaan om te stappen. We hadden weer hetzelfde probleem als vorige week, sommige clubs zijn +23. We wilden namelijk graag naar de Blue Moon Bar (grootsteclub in Karlstad), maar daar kwamen dus alleen Sven, Liam,Derek, Kati en ik in. Ook Robert (Dld) en Arthur (Fr) gingen met ons mee. De rest van de groepging naar een andere bar. Wel jammer dat we opgesplitst waren, maar het was toch eenerg leuke avond want de muziekis erg goed in de Blue Moon!
Zondagwas het nog lekkerder weer dan zaterdag, dus ik heb samen met Jillian een lange wandeling gemaakt in het bos naast decampus. Ditbos leidt naar het kleinere meer, waar we al vaker zijn
geweest. We besloten een stuk off-road te gaan,wat niet zo'n goed idee was..Tot onze knieeen in de sneeuw gezaktwaren we even helemaal de weg kwijt. Op een gegeven moment kwamen we op een groot
veld met paarden uit en daarachter lag gelukkig bij het meer uit. We moesten wel een paar achtertuinen doorkruisen, maar gelukkig is er in Zweden het 'allemansrecht', dus we kunnen lopen waar we
willen :)
Gisteravond heb ik met medestudenten 'Fight Club' gekeken voor onze Globalization class van vandaag. Lucas (US) had ons groepje van zeven studenten bij hem thuis uitgenodigd en heerlijke
bananencake voor ons gebakken. Ik had al gezien, maar hij blijft erg goed! We moesten er ook een essay over lezen en dat zouden we vandaag in de les bespreken. Toen we vandaag in de les kwamen,
vertelde onze docent.. Dat we de film gingen kijken met z'n allen! Haha.. en wij dachten dat het huiswerk was. Oké, nu heb ik hem dus twee keer in 24 uur gezien.. Na de film moesten we in groepen
discussieren over de film en de essay en een opdracht inleveren.
Deze week
De komende dagen zullen vooral in het teken staan van school, morgenavond heb ik een international diner op school en ik ga met Marike en Patries pannekoeken bakken! :) (oké we hebben toch wel een
goede Nederlandse keuken)
En... vrijdagmorgen vertrek ik naar Stockholm om daar tussen de middag m'n ouders en Jenn en Jaap weer te zien! Ik heb er ontzettend veel zin in. We brengen de vrijdag en zaterdag in Stockholm door
en zondagmorgen vroeg gaan we naar Karlstad en 's avonds laat vertrekken ze weer. Ik hoop dat ik ze in deze dag zoveel mogelijk van mijn stadje kan laten zien en dat ze al m'n lovely friends hier
kunnen ontmoeten.
Volgende week zal ik verslag uitbrengen! :)
Vi ses senare!
Hej Patricia!
Som så snabbt vad man ser och hör.
Ålskar mormor
Hej Patries,
Klinkt allemaal weer erg gezellig. Volgens mij is het leren nu meer geworden en het feesten ietsie minder ahahahahah. Maar geniet ervan hoor de tijd gaat snel !
Geniet van het weekend wat komen gaat.
Liefs van ons XXX
Hoi Patricia
Heel veel plezier dit weekend met je Pa en Ma en Jennifer en Jaap.
xxxx Margret
Heee lief dinnetje! Leuk verhaaltje weer! Goed bezig hoor op school(y)! Oehh bijna je fam weer zien;)
Succes met alles veel liefs x
Heeyy Pattie!!
Leuk verhaal :) Top dat het bij jullie ook lente wordt, hier in antwerpen is er vollop zon vandaag en ga vanmiddag ook een terrasje pakken. Jaa wat ben je goed bezig voor school ook ;) haha tjsa moet ook gebeuren!! Maarre heeeel veel plezier deze week met de pannekoeken en je familie!!!
Tot snel weer, xxx Miek
hoi Patries!
jaja we komen bijna hoor..!
we hebben er heel veel zin in!
succes met de pannekoeken vanavond(net als thuis met kaas en ham?)
liefs mams xx
Lieverd!! heel veel plezier met je fam!!
Geniet ervan..
Dikke kusxx
Sweety!
Wat een leuk verhaal weer! Leuk dat iedereen de typische dingen van zijn of haar land met de rest deelt, zoals dat feest en het eten. Maare.. om écht Spaans te eten raad ik je aan om deze kant op te komen. Jammie!
Veel plezier dit weekend!
Liefs! xxx
lieverd,
Geniet van dit weekendje met de fam. :)
xx